WIE IS MARCELLA?

Als klein meisje was ik al dol op bewegen en had ik een rijke fantasie. Lang stilzitten was dan ook niet aan mij besteed, behalve als ik weg kon dromen in een boek. Dat bewegelijke is altijd wel gebleven.

De ene periode was het wat meer en expressiever op de voorgrond dan de andere keer. Maar tijdens een stage waar ik de hele week achter het bureau zat, merkte ik al “dit is niets voor mij!” Mijn passie is mensen in beweging brengen.

Wat voorop staat? Mensen plezier bieden, met een knipoog naar jezelf kunnen kijken, jezelf verrassen, verbazen, waarna je wellicht met het schaamrood op de kaken, maar met brede glimlach denkt I did it! Pech wat de rest denkt, ik heb plezier gehad!

Dat in beweging brengen is niet direct om je te transformeren in een fitgirl of fitboy, maar gewoon om lekker bezig te zijn met je lijf en even alle gedachten los te laten. Dat blijkt vaak nog een hele opgave, weet ik uit ervaring.

 

Je hoofd vindt vaak van alles over jou en bewegen. Hoe je lichaam eruit ziet áls je beweegt en of dat wel aan te zien is voor anderen. Wat er voor kan zorgen dat je je ongemakkelijk voelt en je remt in het plezier. En dat plezier is zo belangrijk in het leven. Niet altijd alles is leuk, maar laten we het vooral proberen waar mogelijk zo leuk te maken als kan. 

 

Door te bewegen, gek te doen, even uit je comfortzone te stappen en te ontdekken wat daar nog allemaal te halen is. En humor. Mensen please, neem jezelf niet altijd te serieus, wees niet te streng. Maar have some fun!

In mijn lessen, workshops en alle activiteiten die ik aanbied, is dat wat voorop staat; mensen plezier bieden, met een knipoog naar jezelf kunnen kijken, jezelf verrassen, verbazen, waarna je wellicht met het schaamrood op de kaken, maar met brede glimlach denkt I did it! Pech wat de rest denkt, ik heb plezier gehad!

 

Iedereen kan namelijk bewegen, op zijn of haar eigen manier. En het is mijn missie om mensen over die drempel of wellicht drempeltje te laten stappen en te laten ervaren hoeveel plezier het je kan brengen, als je je hoofd even los laat en je gewoon laat meevoeren door je lijf.

Mijn naam is Chayennah Morgenland-Batlajar, ook bekend als “Poca”, een 22 jarige kleurrijke creatieveling. Op mijn 10e ben ik gescout voor de pop/show/musical vooropleiding in Apeldoorn en daarna heb ik de urban dansopleiding in Arnhem afgerond. Nu ben ik actief als freelancer; uitvoerend en docent, zowel als bij de productie van battles. Ik laat mij door vele dingen inspireren & “I want to express myself through whatever kind of art I wish to create”. Daarom verdiep ik mij in verschillende kunstvormen; dans, schrijven, spoken word, mode, visagie, fotografie en meer.

 Ik geloof in de kracht van individualiteit en wil dit vertrouwen in eigen identiteit stimuleren bij anderen. Ieders eigenheid vind ik het meest interessante en krachtige onderdeel van een persoon. Ik vind het ontzettend mooi om mijn leerlingen te zien groeien als danser en persoon terwijl zij dat vaak zelf nog niet zien. Ik wil mijn passie voor dans en de manier waarop het mij heeft geholpen graag doorgeven. Als ik iemand ook maar een beetje kan helpen door middel van mijn passie, dan doe ik dat met alle liefde!

Ik geef les in urban choreography. Door een achtergrond in verschillende gebieden qua stijl maar ook in choreografie en improvisatie heb ik mijn persoonlijke stijl kunnen vinden. Ik ben een balans tussen flow & power en dit verwerk in een mengelmoes van old school en new school hip hop.

I am Gaby, and I have been in the dance fitness industry since 2009 when I got licensed to teach Zumba classes. But I have been dancing my entire life from Mexican folkloric dancing to square dancing. In 2012, I was selected by Beto Perez —creator of Zumba Fitness— to become an official Zumba choreographer, also known as Zumba Jammer, and train instructors worldwide.

I love teaching Zumba because it is an amazing way to share a bit of my culture with my participants while having loads of fun! I also love facilitating and seeing them succeed in their health and fitness goals. The most important thing in my classes is that my participants feel successful and confident when busting their moves, all with a huge smile! It is all about shaking what your momma gave you in a safe and friendly environment where everyone is welcome.