Scholen

Sinds 2014 verzorgt Marcella dans- en dramalessen op basisscholen voor alle leeftijdsgroepen. Hierbij kan je denken aan een korte lessenreeks van 6, 8 of 12 lessen. Maar ook het geven van workshops tijdens bijvoorbeeld sportdagen, de start van een thematisch blok of de afsluiting van het schooljaar behoren tot de mogelijkheden.

Met veel aandacht voor plezier en de eigen creativiteit van het kind leren zij op speelse wijze spel en beweging naar een hoger niveau te brengen. Samen met de leerkracht stemt Marcella vooraf het doel van de workshop of lessenserie af. Wil je met de klas werken naar een presentatie of staan plezier en beter samenwerken voorop?

Dat Marcella eigen inbreng van het kind hoog in het vaandel heeft staan, bewijst ook de musical van groep 8. Sinds een aantal jaren begeleidt zij de klas en de leerkracht in het zelf bedenken en schrijven van de musical. Wat zijn de dromen en wensen van kinderen? Welke talenten heb je al? Zijn er gekke ideetjes die je tof lijken om het laatste jaar op de basisschool met je klas samen te doen?

Een brainstormsessie met de leerlingen vormt het begin van de musical om zo bovenstaande informatie te vergaren. Daarbij wordt ook goed gekeken naar wat past bij een kind. Waar de een wat meer een podiumbeest is, gaat de ander juist heel goed op het ontwerpen en organiseren achter de schermen. Voor ieder kind een passend straalmoment!

 

Wil jij een workshop of korte lessenserie in de klas? Of wil je de musical dit jaar ook uit eigen pen laten komen? Neem dan gerust contact op voor een oriënterend gesprek!