KOREN

Bij een koor ga je om te zingen en niet om te dansen. Toch vinden steeds meer koren het leuk om naast het oor, ook het oog te plezieren. Maar hoe zorg je er nou voor dat een koor lekker meebeweegt, zonder dat het ten koste gaat van de zang? Marcella werkt met veel plezier samen met een aantal koren. Zij woont een repetitie bij om te kijken hoe iedereen op zijn eigen manier beweegt tijdens een normale koorrepetitie. In overleg met het koor stemt Marcella af wat voor bewegingen gewenst zijn bij welk nummer. Willen ze voor een minimalistische choreografie gaan, waarin er voornamelijk aandacht is voor gezichtsexpressie, hoofd- en handbewegingen. Of leent het nummer zich voor een wat uitbundigere choreografie? Wat de keuze ook wordt, Marcella zorgt voor een choreografie die aansluit bij de bewegingskwaliteiten die aanwezig zijn in het koor.

In een losse workshop geeft Marcella op ludieke wijze uitleg over ieders bewegingskwaliteiten en hoe je daar mee kan omgaan in een groot of kleiner koorgezelschap.

 

Sommige koren hebben een choreografiegroep die normaal de dansbewegingen maakt voor de rest van het koor. Zij lopen soms aan tegen mopperende koorleden over de bedachte bewegingen of zijn inspiratieloos om het zoveelste nummer te choreograferen. Marcella kijkt graag mee, coacht op locatie en geeft tips voor het aanleren van bewegingen aan een grote groep.

 

Benieuwd geworden wat Marcella voor jullie koor kan betekenen? 

Prijzen koor workshops

Choreografie op een nummer uit het eigen repertoire. Hierbij is het belangrijk dat zang centraal staat en beweging dient ter ondersteuning.

 

Marcella Moves zal een unieke op maat gemaakte choreografie maken, waarbij vooraf afgestemd wordt of het gaat om een minimalistische choreografie (alleen hoofd- en handbewegingen) of een uitbundige choreografie (grotere bewegingen en/of verplaatsing van het koor gedurende het nummer).

 

Vooraf aanleveren: een door het koor ingezongen versie van het nummer begeleid door piano. Bladmuziek met aanduiding van de verschillende stemgroepen. Voorkeur voor soort choreografie.

Nieuw nummer

 

375 euro tot 50 personen

Filmopname mag gemaakt worden door jullie filmmaker/fotograaf,

Prijs is inclusief 21% BTW, voorbereidingstijd en 2 uur repetitietijd, Dansaantekeningen worden aangeleverd in overleg.

Vervolgrepetitie

met de koorcaptains of choreografiegroep

95 euro per uur

Het repeteren van een reeds ingestudeerde choreografie met een kleine selectie per stemgroep (tot 10 personen).

Prijs is per uur, inclusief 21% BTW en voorbereiding.

Vervolgrepetitie

met het complete koor (tot 50 personen)

175 euro per uur

Het repeteren van een reeds ingestudeerde choreografie met het complete of het grootste deel van het koor.

Prijs is per uur, inclusief 21% BTW en voorbereiding.

* Bestaat jullie koor uit meer dan 50 personen of hebben jullie een verzoek dat niet valt onder bovenstaande opties, schroom niet om vrijblijvend contact op te nemen!

Meld je direct aan voor een gratis proefles