Marcella Moves dansschool nijmegen

Hoe het begon

31 januari 2019

Met verkleumde vingers, een rolletje plakband en een tas met posters en flyers struin ik door de stad. Het is goed koud en het miezert. Ik heb één les die niet helemaal lekker loopt en een totaal nieuwe les. Het is zorgen dat die in de picture komen. Dus Marcella begint vol goede moed aan een flyerronde door de stad.

Hoewel, goede moed… de moed is al een beetje in de schoenen gezakt na het bezoekje aan de sportmasseur. Waar ik over mijn flyerplan vertelde.

“Ben je wel vindbaar op google?”

“Uhm, ja… ik sta niet bovenaan, maar je kan me er wel vinden.”

Hij pauzeert de massage en gaat mij googlen. Of beter gezegd: “streetdance Nijmegen” googlen. Vol enthousiasme scrolt hij de pagina’s door waar ik niet tevoorschijn kom.

“Hier dan eindelijk! Pagina drie bovenaan.”

“Sta ik toch nog érgens bovenaan.” Is mijn geërgerde reactie. Omdat ik weet dat hij gelijk heeft. Mijn website is verouderd, SEO klinkt voor mij als een nare ziekte en verder heb ik er ook geen verstand van. Het in de arm nemen van een flyerverspreidingsbureau werkte voor seizoen 2017-2018 zo goed, dat ik het voor dit seizoen ook had gedaan. Resultaat was iets minder dan het jaar ervoor: posters voor mijn lessen van Boxmeer hingen in Nijmegen en de posters en flyers voor de lessen in Nijmegen hingen in cafe’s waar de meeste mensen die tot mij doelgroep behoren niet komen. Kwam ik later achter. Aangezien de groepen in Nijmegen toch goed liepen heb ik het erbij gelaten. Niet er over nadenkend dat uit de jongste groep de meerderheid door zou stromen naar de middelste groep. Oeps.

En waar ik in het begin dacht “nou dat loopt wel los”, kwamen er niet voldoende nieuwe kids bij om het rendabel te maken. Zo zie je maar: zelfs als je al een paar jaar onderneemt, leer je steeds weer nieuwe dingen bij.

En zo kwam het dat ik, chagrijnig door de treffende opmerking van mijn sportmasseur, begon met flyeren in het centrum van Nijmegen op een koude donderdagochtend. Tot ik na het zoveelste gevecht met de plakbandrol dacht “Ok, ik kap ermee! DIT. MOET. ANDERS!”.

Met bevroren handen haalde ik mijn telefoon uit mn tas, opende Instagram en zocht naar Bureau Checklist. Ik kende ze via een training die we gezamenlijk hadden gedaan en hadden een goede klik. “HELP” stuurde ik en Fleur vond het hilarisch. Drie kwartier later hadden we een telefonisch gesprek en twee weken later zaten we aan tafel om concrete dingen door te spreken.

Zulke ruige veranderingen had ik eigenlijk pas gepland voor volgend jaar. Kou kan gekke dingen met je doen 😉 En dat is maar goed ook! Welkom op mijn nieuwe website! Laat je een berichtje achter?

2 Reactie's
 • D. van der Vedlen
  Geplaatst op 18:42h, 15 juni Beantwoorden

  Goed bezig Marcella! Heel veel nieuwe leerlingen toegewenst! Groetjes van Damayanti

  • MarcellaMoves
   Geplaatst op 11:00h, 17 juni Beantwoorden

   Dank je wel Damayanti!

Geef een reactie